Zorgeloos op vakantie met je leaseauto en caravan: dit moet je weten

De zomer is in volle gang en wat is er nu leuker dan met je leaseauto op vakantie te gaan met je caravan of vouwwagen? Het comfort van een nieuwe auto, de zekerheid van een compleet leasepakket, en geen grote investeringen: het klinkt als de perfecte combinatie. Maar waar moet je op letten? Hier zijn een paar handige tips om je vakantie zorgeloos te laten verlopen.

Waarom een leaseauto perfect is voor een vakantie met caravan

Het comfort van een nieuwe auto

Met een relatief nieuwe leaseauto geniet je van de nieuwste technieken en veiligheidssystemen. Denk aan geavanceerde cruise control, lane assist, en moderne infotainmentsystemen. Dit zorgt ervoor dat je vakantie begint zodra je in de auto stapt. Geen zorgen over technische mankementen of verouderde systemen.

Zuinig rijden

Nieuwe auto’s zijn doorgaans zuiniger dan oudere modellen. Dit betekent dat je met je leaseauto minder brandstof verbruikt en daarmee kosten bespaart tijdens je reis. Bovendien draag je bij aan een beter milieu door te rijden in een auto met een lagere uitstoot.

Een zorgeloze reis

Wanneer je een leasecontract afsluit bij een partij met het Keurmerk Private Lease, weet je zeker dat je een goede keuze maakt. Je hebt een compleet leasepakket, inclusief 24/7 pechhulp in Europa en een all-risk verzekering. Zo kun je onbezorgd op vakantie gaan. Het is wel aan te raden om een reisverzekering af te sluiten voor extra zekerheid, bijvoorbeeld voor het recht op vervangend vervoer in het buitenland.

Vaste kosten en geen grote investering

Met private lease zijn al je autokosten gedekt in een vast maandbedrag. Je hoeft geen grote investering te doen voor een nieuwe auto, waardoor je spaarcenten beschikbaar blijven voor leuke dingen tijdens je vakantie of andere grote projecten.

Essentiële tips voor een vakantie met je leaseauto en caravan

Het juiste voertuig kiezen

Zorg ervoor dat je leaseauto voldoende trekvermogen heeft om je caravan of vouwwagen te trekken. Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het is cruciaal om dit goed uit te zoeken. Bij Lease’m helpen we je graag bij het kiezen van de juiste auto met voldoende trekvermogen.

Nieuwe leaseauto met trekhaak

Als je van plan bent om een caravan of vouwwagen te trekken, geef dit dan aan bij je leaseaanvraag. Wij zorgen ervoor dat je nieuwe leaseauto wordt uitgerust met een trekhaak die geschikt is voor jouw behoeften.

Het juiste rijbewijs

Controleer of je het juiste rijbewijs hebt om je caravan te trekken. Met een rijbewijs B mag je rijden met een caravan die niet zwaarder is dan 750 kg, of met een combinatie van auto en caravan die samen minder dan 3.500 kg wegen. Voor zwaardere combinaties heb je een rijbewijs B+ of BE nodig.

Groene kaart aanvragen

Als je caravan een apart kenteken heeft ten opzichte van je auto, is een groene kaart verplicht. Bij Lease’m kun je deze eenvoudig aanvragen.

Verzekering checken

Controleer je verzekering om zeker te weten wat wel en niet gedekt is, vooral als je met een caravan op pad gaat. Dit voorkomt onverwachte verrassingen tijdens je vakantie.

Onderhoud van de caravan

Net zoals je auto, heeft je caravan ook onderhoud nodig. Laat de caravan voor een lange reis controleren en zorg ervoor dat de banden in goede staat zijn en de juiste spanning hebben. Dit voorkomt problemen onderweg en zorgt voor een veilige reis.

De beste automodellen voor het trekken van een caravan

Als je op zoek bent naar een leaseauto die geschikt is voor het trekken van een caravan of vouwwagen, zijn hier vijf interessante modellen met een trekgewicht van 1.000 – 1.500 kg:

  1. Mitsubishi ASX
  2. Nissan Qashqai
  3. Citroën C4
  4. Fiat 500X
  5. Škoda Scala

Deze modellen bieden niet alleen voldoende trekvermogen, maar zijn ook comfortabel en betrouwbaar, wat ze ideaal maakt voor lange vakantieritten, zelfs door bergachtige of warme gebieden.

Vakantieplezier begint hier: veilig en comfortabel met je leaseauto en caravan

Op vakantie gaan met je leaseauto en caravan kan een geweldige ervaring zijn, mits je goed voorbereid bent. Zorg voor de juiste auto, check je rijbewijs en verzekering, en onderhoud zowel je auto als caravan goed. Met de juiste voorbereidingen geniet je van een zorgeloze en comfortabele vakantie met je leaseauto. Happy travels!

Ben je klaar om je volgende vakantie te plannen met een leaseauto? Neem vandaag nog contact op met Lease’m voor persoonlijk advies en ontdek onze uitgebreide mogelijkheden!

Heb je een vraag?

Bel met leasespecialist Lizzy of Nazmi (werkdagen 08.00-17.30 uur) of mail ons!