4 redenen waarom het interessant is om een elektrische auto te private leasen

Overweeg je een leaseauto, maar ben je nog niet helemaal overtuigd van de voordelen van elektrisch rijden? Laten we vier belangrijke redenen doornemen waarom elektrisch leasen een hele goede keuze kan zijn en waarom het helemaal niet onderdoet voor traditionele brandstofauto’s.

Reden 1: je krijgt financiële steun van de overheid

Wist je dat de overheid substantiële steun biedt aan mensen die een elektrische auto leasen? Met de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) kun je profiteren van flinke financiële voordelen. Zo biedt de overheid maar liefst  €2.950,- voor een nieuwe elektrische auto en €2.000,- voor gebruikte elektrische voertuigen. Deze ondersteuning maakt elektrisch rijden niet alleen milieuvriendelijk, maar ook vriendelijk voor jouw portemonnee. 

Klik hier voor meer details over SEPP en hoe je de subsidie aan kunt vragen!

Reden 2: elektrisch rijden biedt een compleet nieuwe ervaring in rijcomfort

Je hebt het vast al eens gemerkt: elektrische auto’s rijden opvallend stil. Je kunt je dus voorstellen dat dit zorgt voor een rustige rit zonder storende geluiden. Bovendien is er geen schokkend gevoel bij het schakelen, waardoor de rit soepel verloopt. Ook is de acceleratie direct en krachtig wanneer je gas geeft, waardoor je erg soepel rijdt. 

Minder onderhoud
Elektrische auto’s hebben ook minder bewegende onderdelen, wat betekent dat ze minder onderhoud nodig hebben. Allemaal zaken die ervoor zorgen dat het rijden in een elektrische auto iedere rit erg comfortabel maakt: tijdens het rijden, én in je portemonnee.

Wil je zelf ervaren hoe comfortabel elektrisch rijden is? Plan vandaag nog een proefrit in de buurt via deze link

Reden 3: betrouwbaarheid en milieuvriendelijkheid: geen gedoe met brandstof

Weg met de onzekerheid over brandstofprijzen! Elektrisch rijden is namelijk een stabiele keuze, zeker in vergelijking met de onvoorspelbare brandstofprijzen. En heb je zonnepanelen thuis? Dan kun je je elektrische auto zelfs nog voordeliger opladen, en gewoon voor je deur. Erg handig!

Minder schadelijke uitstoot
Maar wat nog belangrijker is, is dat het onze planeet helpt door schadelijke uitstoot te verminderen. Elektrisch rijden is namelijk een stuk schoner dan rijden op benzine of diesel. Doordat steeds meer mensen elektrisch rijden zie je ook het aantal oplaadpunten voor elektrische auto’s hard toenemen. Dit is gelukkig al een tijd lang te zien aan de enorme groei in het aantal oplaadpunten in Nederland, zowel openbaar als ook bij bedrijven en thuislaadpunten. De steeds grotere beschikbaarheid van oplaadpunten en de optie voor zonne-energie maken elektrisch rijden dus interessant voor wie bewust met het milieu bezig wil zijn. 

Reden 4: Een elektrische auto is helemaal niet meer zo duur 

Veel mensen bestempelen een elektrische auto als duur ten opzichte van bijvoorbeeld een benzineauto. Het klopt dat een elektrische auto ietsje duurder is, maar het verschil is lang niet meer zo groot als het geweest is. Zeker niet als je de elektrische auto subsidie (SEPP) mee rekent. En daarnaast: wat te denken van je brandstofkosten? De kosten voor benzine zijn enorm hoog. Je maandelijkse uitgaven aan brandstof vallen dus weg, tegen relatief goedkope stroomkosten als je elektrisch gaat rijden. 

Onderaan de streep is elektrisch rijden dus veel interessanter dan aan de voorkant wellicht lijkt op gebied van financiën, rijcomfort en milieuvriendelijk een steentje bijdragen. Genoeg redenen dus om te overwegen om bij je volgende leaseauto een elektrische auto te kiezen.  Bekijk hier de actuele elektrische leaseauto aanbiedingen!

Meer weten over elektrisch rijden? Laat het ons horen!

Wil je meer weten over private lease, laat je dan door onze Private lease specialisten adviseren over de mobiliteit die het beste bij jou past.


Auteur: Jorrit Wolters – Marketing Manager Lease’m – jorrit.wolters@mkblease.nl – LINKEDIN

Heb je een vraag?

Bel een leasespecialist (werkdagen 08.00-17.30 uur) of stuur een mail!