Veiligheid eerst: zomerse tips voor je leaseauto

De zomer is begonnen en dat betekent lange ritten naar vakantiebestemmingen, zonnige dagen en misschien zelfs een roadtrip door Europa. Als je een leaseauto van Lease’m hebt, wil je natuurlijk dat alles vlekkeloos verloopt. Daarom delen we in deze blog essentiële veiligheidsmaatregelen, onderhoudstips en handige adviezen voor je vakantie. Zo ga je zorgeloos en veilig de zomer in!

Veiligheidsmaatregelen voor een zorgeloze rit

 1. Controleer je bandenspanning en -profiel: Warm weer kan invloed hebben op de bandenspanning. Ook een zware belading vraagt om een hogere bandenspanning dan normaal. Te zachte banden kunnen leiden tot een klapband, terwijl te harde banden minder grip hebben op de weg. Controleer de bandenspanning maar ook het bandenprofiel regelmatig en pas deze aan volgens de aanbevelingen in je auto’s handleiding. Check je bandenspanning hier.
 2. Zorg voor een goed zicht: Laat oude ruitenwissers vervangen en zorg dat je voldoende ruitenwisservloeistof hebt. Schone ramen en werkende ruitenwissers zijn essentieel voor goed zicht, vooral bij onverwachte zomerse regenbuien of zwermen van vliegen.
 3. Houd de verlichting in topconditie: Controleer of alle lampen, inclusief remlichten en richtingaanwijzers, goed werken. Heb je een kapotte lamp? Laat deze dan direct vervangen. Goede verlichting is natuurlijk cruciaal voor je zichtbaarheid op de weg.
 4. Maak je auto zomerproof: Check goed of de airconditioning nog goed werkt en laat deze – indien nodig – bijvullen door een van de partners van Lease’m. Een goed werkende airco houdt je fris en geconcentreerd tijdens lange ritten. Iets niet in orde? Ga langs de dealer om het na te laten kijken!

 Onderhoudstips voor de zomer

 1. Controleer de koelvloeistof: Tijdens warme dagen moet de motor extra hard werken. Controleer daarom regelmatig het niveau van de koelvloeistof om oververhitting van de motor te voorkomen.
 2. Vul de olie indien nodig bij: Olie is de levensader van je motor. Als het oliepeil van je auto te laat is, vul deze dan met de juiste olie bij. Of beter nog, laat deze tijdens een onderhoudsbeurt verversen. Dit zorgt voor een soepele en efficiënte werking van de motor.
 3. Onderhoud nodig? Plan het snel: Heeft je auto het laatste jaar geen onderhoudsbeurt meer gehad? Dan raden we aan sowieso een onderhoudsbeurt in te plannen bij een dealer. Meer tips voor vakantievoorbereiding vind je hier.

Vakantievoorbereidingen: waar moet je op letten?

 1. Download allereerst de Lease’m app: Zo heb je alle info rondom je leaseauto bij de hand. Zet ook het Lease’m nummer in je telefoon voor als je te maken krijgt met autopech: 033-7507777.
 2. Pak verstandig in: Overbelading kan je auto onstabiel maken en het brandstofverbruik verhogen. Verdeel het gewicht dus gelijkmatig en zorg dat je een goed zicht naar achteren behoudt.
 3. Veiligheidsuitrusting aan boord: Controleer of je EHBO-kit compleet is en zorg voor veiligheidsvesten, een gevarendriehoek en reservelampen. In veel Europese landen zijn deze items verplicht. Tip: zorg dat je altijd genoeg water en iets zoets om te eten in je auto hebt. In het geval van lange file of pech is het namelijk belangrijk om gehydrateerd te blijven en je suikers op peil te houden.
 4. Ken de lokale verkeersregels: Elk land heeft zijn eigen verkeersregels en -voorschriften. Zorg dat je op de hoogte bent van de regels in de landen waar je doorheen reist. Dit voorkomt boetes en zorgt voor een veilige rit. Handige informatie over verkeersregels en milieuzones vind je hier.
 5. Controleer je verzekeringspapieren: Neem alle benodigde documenten mee, zoals je rijbewijs, kentekenbewijs, verzekeringspapieren maar ook je reservesleutel. Zorg ook dat je het noodnummer van Lease’m bij de hand hebt voor pechhulp. Meer informatie over noodzakelijke documenten en reisvoorbereiding vind je hier.
 6. Apps en websites: Gebruik handige apps zoals ANWB Onderweg en Chargemap voor actuele informatie en het vinden van laadpalen.

Tips voor tijdens je trip

 1. Plan je route: Vermijd onnodige stress door je route van tevoren te plannen. Gebruik navigatiesystemen en apps om op de hoogte te blijven van verkeerssituaties en files.
 2. Milieuzones: Controleer vooraf de milieuzones in de landen die je bezoekt en regel eventueel benodigde milieustickers via de ANWB.
 3. Tolwegen: Bereid je voor op tolwegen door een tolbadge of Autobahnvignet aan te schaffen om tijd te besparen. Meer informatie over tolwegen vind je hier.
 4. Tanken in het buitenland: Wees voorzichtig met het tanken van de juiste brandstof en check of je auto geschikt is voor E10 brandstof. Meer informatie hierover vind je hier.

Houd hier rekening wanneer je een elektrisch voertuig rijdt

 1. Route plannen: Zoek vooraf naar laadstations langs je route, zodat je altijd verzekerd bent van een opgeladen accu. Gebruik hiervoor handige apps als A Better Routeplanner en Chargemap.
 2. Laadpassen: Zorg voor laadpassen van verschillende aanbieders om toegang te hebben tot een breed netwerk van laadpunten in binnen- en buitenland.
 3. Laadsnelheid controleren: Check de laadsnelheid van de stations om te voorkomen dat je onnodig lang hoeft te wachten.
 4. Slim inpakken: Pak slim in om de efficiëntie van je auto te behouden, want zware bagage kan je bereik verminderen.
 5. Laadkabel meenemen: Vergeet niet een laadkabel voor het stopcontact mee te nemen, voor het geval er geen snellader in de buurt is.

 Geniet van een zorgeloze zomer met Lease’m

Door deze tips te volgen, zorg je ervoor dat je leaseauto klaar is voor de zomer en dat je veilig op je bestemming aankomt. Of je nu een roadtrip plant, een strandvakantie in gedachten hebt of gewoon geniet van het mooie weer in eigen land, met Lease’m ben je altijd goed voorbereid.

Heb je nog vragen of wil je onderhoud inplannen? Neem contact op met onze vriendelijke lease specialisten. We helpen je graag verder zodat je optimaal kunt genieten van je zomerse avonturen!

Fijne zomer en veilige kilometers gewenst van het Lease’m team!

 

Heb je een vraag?

Bel met leasespecialist Lizzy of Nazmi (werkdagen 08.00-17.30 uur) of mail ons!