50% korting op je leasetarief tot 2021. Ontdek de actie >

Vanaf nu: tot € 4.000,- subsidie op een elektrische private lease auto

Goed nieuws voor alle geïnteresseerden in elektrisch rijden. Het is namelijk officieel: vanaf nu krijg je een aantrekkelijke subsidie op het kopen én private leasen van een elektrische auto. De subsidie is vanaf heden van kracht en is maximaal € 4.000,-. Lees hieronder alles over hoe het werkt en waar je rekening mee moet houden.

Hoe werkt de subsidie?

Ga je een elektrische auto leasen vanaf 1 juli 2020, dan kom je in aanmerking voor subsidie. Je hebt in 2020 recht op € 4.000,- voor een nieuwe auto. Voor een tweedehandsauto geldt € 2.000,- subsidie. De subsidie is alleen van toepassing als de oorspronkelijke cataloguswaarde van de auto (inclusief opties) tussen de € 12.000,- en € 45.000,- ligt en de 100% elektrische auto een minimale actieradius van 120 kilometer heeft. Accessoires zoals een all-seasonbanden, trekhaak en dakdragers vallen buiten de fiscale grens. Voor hybride auto’s geldt de subsidie niet.

Bekijk het aanbod elektrische auto’s

Het aanvragen van de subsidie en de spelregels

De regeling dient rechtstreeks door jou te worden aangevraagd bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De subsidie wordt door het RVO direct uitgekeerd aan jou als consument, dit gaat buiten Lease’m om. De tarieven die je op onze website ziet zijn dan ook de reguliere tarieven, hier is het subsidiebedrag niet in verwerkt. De subsidie zal, in geval van Private Lease, door het RVO worden uitgesmeerd over 48 maanden. Beëindig je het leasecontract binnen die vier jaar? Dan stopt ook de subsidie die in maandelijkse termijnen wordt uitbetaald.

Alle uitgebreide spelregels zijn uiteraard ook rustig na te lezen op de website van het RVO (klik). Vraag hier ook de subsidie aan.

Doel van de subsidie

Doel van de regeling is uiteraard om een extra stimulans aan jou te bieden om te overstap te maken naar 100% elektrisch rijden. De overheid heeft een ruim budget bepaald voor deze subsidie over de periode 2020-2025. Per jaar wordt het bedrag opnieuw bekeken. Dit is echter niet oneindig. Voor 2020 is er € 17.2 miljoen gereserveerd. Op de hierboven genoemde link kun je hierover meer lezen.

Goed om nog even te weten

Als particulier is het maar eenmalig mogelijk om een subsidie aan te vragen. Dit kan dus niet voor meerdere auto’s gebeuren. Het mee leasen van een laadpaal is bij Lease’m verder niet mogelijk. De regeling geldt tot slot alleen bij bedrijven met het Keurmerk Private Lease. Gelukkig heeft Lease’m dit belangrijke Keurmerk :-).

Interesse in elektrische private lease? Neem nu contact op!

Heb je interesse in het private leasen van een elektrische auto? Laat onderstaand je gegevens achter en wij nemen contact met je op om jouw wensen te bespreken en je eventuele vragen te beantwoorden.

  • Door op 'verstuur bericht' te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die je hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world