Voor- en nadelen van private lease

Voordelen en nadelen, die heb je altijd. Zo ook bij private lease. Lease’m maakt daar geen geheim van en zet de voordelen en nadelen van private lease graag voor je op een rij. Zodat jij weet waar je rekening mee moet houden bij de keuze voor private leasen.

Voordelen private lease

 • Je weet precies waar je aan toe bent. 

Je hebt exact inzicht in je autokosten, omdat het maandelijkse leasebedrag alle belangrijke kosten dekt, zoals all-risk verzekering, wegenbelasting, 24/7 pechhulp in Europa, onderhoud en reparaties.

 • Je hoeft zelf geen verzekering, wegenbelasting, onderhoud enzovoorts te regelen.

Dit zorgt ervoor dat het proces van autorijden eenvoudiger wordt en de administratieve rompslomp vermindert. Alleen tanken doe je nog zelf, en je auto wassen uiteraard 😉

 • Je rijdt voor een vast maandbedrag een nieuwe auto.

Hierdoor kun je altijd in een recent model rijden zonder je druk te maken over de aanschafprijs. Het vaste maandbedrag zorgt ervoor dat het makkelijk te budgetteren is en je weet waar je aan toe bent.

 • Je hoeft je spaargeld niet te gebruiken voor de aanschaf van een auto.

Dit betekent dat je jouw financiële middelen die op je spaarrekening staan voor andere doeleinden kunt gebruiken. Tel uit je winst!

 • Geen verrassingen van dure onderhoudskosten of reparatiekosten.

Niks is namelijk vervelender dan de kosten van een dure reparatie, zoals bijvoorbeeld een kapotte versnellingsbak. Zo’n reparatie kost al snel duizenden euro’s. Dergelijke kosten worden bij Lease’m gewoon gedekt door het leasecontract.

 • Het is vaak goedkoper dan een auto in eigen bezit.

Vooral als je rekening houdt met de totale kosten op de lange termijn. Vergeet daarbij vooral de afschrijfkosten op een auto niet, ervan uitgaande dat je een nieuwe auto zou kopen.

 • Je bouwt gewoon schadevrije jaren op bij de verzekering.

Je kunt hiervoor aan het einde van je leasecontract een verklaring schadevrije jaren bij ons opvragen. Dit kan gunstig zijn voor je premie in de toekomst. Een dergelijke verklaring vraag je makkelijk bij ons op.

 • Geen gedoe met doorverkoop

Na afloop van het contract hoef je je geen zorgen te maken over het verkopen van de auto, wat vaak tijdrovend en onzeker kan zijn. Lease’m blijft namelijk eigenaar van de auto gedurende de looptijd en draagt dus ook het risico voor de verkoop (en dus de restwaarde van de auto). 

Geïnteresseerd in scherpe private lease acties?

Actuele aanbiedingen

Nadelen private lease

 • De private lease auto is én wordt niet jouw eigendom.

De auto is nooit jouw eigendom, het eigendom ligt altijd bij de leasemaatschappij. Dat betekent dat je de auto niet kunt aanpassen of modificeren. Ben je toch van plan iets aan te brengen op de auto? Overleg dat altijd eerst met Lease’m. 

 • Je moet vooraf goed nadenken over het aantal kilometers dat je per jaar verwacht te gaan rijden.

Rijd je meer kilometers dan in je contract staat, dan krijg je meer kilometers berekend. Deze zogenaamde meer kilometerprijs voor elke boven-je-contract gereden kilometer, wordt volgens de afgesproken waarde in je contract berekend. Het betreft altijd een vast bedrag voor iedere kilometer. 

 • Je gaat een financiële verplichting aan.

Het is dus belangrijk om je bewust te zijn van de kosten en verplichtingen die gepaard gaan met een private leasecontract. Een private lease contract wordt ook geregistreerd bij het BKR. Let op: sinds 1 april 2022 is de registratie bij BKR voor 100% van de totaalsom van het leasecontract. Houd hier dus rekening mee. Het bedrag van de BKR-registratie vermelden we altijd in je leasecontract. Zo weet je waar je aan toe bent.

 • Tussentijdse afkoop van het leasecontract is prijzig.

Probeer dit dus altijd te vermijden en denk goed na over de looptijd van je leasecontract. Voortijdig beëindigen kan leiden tot hoge kosten. Tip: je kunt wel een inleverregeling onverwachte situaties bij je leasecontract afsluiten. Tegen een kleine extra betaling kun je bij bepaalde situaties kosteloos van je leasecontract af. Handig toch?


Het is belangrijk om deze voor- en nadelen zorgvuldig af te wegen en je persoonlijke financiële situatie en behoeften in overweging te nemen voordat je besluit om voor private lease te kiezen. Twijfel je nog over of je een auto wilt kopen of een auto wilt leasen? Lees dan meer over
private lease. Of neem contact op via 033-750 77 77  zodat we je kunnen helpen met de ideale keuze maken. 

 

Heb je een vraag?

Bel een leasespecialist (werkdagen 08.00-17.30 uur) of stuur een mail!