Private lease occasion

Ben je op zoek naar een occasion, ook wel gebruikte auto genoemd, om te private leasen? Ook daar zijn geregeld mogelijkheden voor. Lease’m werkt normaal gesproken alleen met nieuwe auto’s om te private leasen. Maar er zijn ook diverse mogelijkheden om een tweedehands auto te private leasen. Deze buitenkansjes plaatsen we dan onder de aanbiedingen, maar we kijken ook graag naar wat er binnen onze organisatie beschikbaar is. Lees er op deze pagina meer over. Liever toch een nieuwe auto? Kies je favoriete model auto dan uit in de lease configurator.

Bekijk onze aanbiedingen of stel je eigen leaseauto samen

Aanbiedingen Stel zelf je auto samen

Wat is private occasion lease

Privé occasion lease, of private occasion  lease is een leasevorm bedoeld voor particulieren die graag een tweedehands auto leasen. Je kunt als particulier voor een vast bedrag per maand in een occasion leaseauto rijden. Alle kosten zijn hierbij ingegrepen. Het enige wat je zelf nog betaald zijn de eventuele kosten van de brandstof. Maakt jouw bedrijf of organisatie gebruik van het mobiliteitsbudget? Ook dan is privé (occasion) lease een interessante vorm van leasen.

Waarom een occasion private leasen

Een occasion private leasen is in veel opzichten niet anders dan het leasen van een nieuwe auto. Zo kies je mogelijk ook voor een automaat en zijn occasions technisch in goede staat. Het enigste verschil is de prijs en de maximale looptijd van het leasecontract. De maximale looptijd van het leasecontract is altijd minder lang dan bij een nieuwe auto. Hoeveel de maximale looptijd (in maanden) is, hangt af van de leeftijd van de auto. Echter een looptijd van 60 maanden en 10.000 kilometer is bijvoorbeeld nooit mogelijk gezien de leeftijd van de auto (i.v.m. garantie).

Occasion op het oog? Wij zoeken binnen ons netwerk

Heb je een specifieke occasion leaseauto op het oog van Emil Frey Nederland? Laat het dan aan ons weten via onderstaand formulier.

Wat is inbegrepen bij private lease van een gebruikte auto

Wat maakt private lease nou zo interessant? Je krijgt voor een vast maandbedrag vooral een stukje zekerheid aan. Voor dat bedrag stap jij zonder zorgen in een occasion of nieuwe auto. De kosten per maand zijn overzichtelijk en all-in. Het enige wat je zelf nog betaalt is de brandstof. We omschrijven graag welke zaken zijn inbegrepen bij privé lease.

 • WA+ Casco verzekering (all-in) + ongevallen inzittenden verzekering
 • Onderhoudskosten
 • Kosten voor reparaties en banden
 • Pechhulp in Europa
 • Gratis vervangend vervoer
 • Rente en afschrijving
 • Schadeherstel en ruitreparaties
 • Wegenbelasting
 • Afleveringskosten

Meer informatie over privé lease.

Voordelen en nadelen private lease tweedehands auto

Wat zijn de voor- en nadelen van private lease van een occasion auto? Dat zetten we graag voor je op een rij:

Voordelen

 • Vast maandbedrag. Private lease werkt met een vast bedrag per maand wat je betaalt voor het rijden van je auto. Daarnaast heb je enkel nog de kosten voor brandstof. Je weet dus precies waar je iedere maand aan toe bent.
 • Alles wordt geregeld. Van verzekeringen en reparaties tot onderhoud en belasting. Jij hoeft zelf nergens aan te denken, wij regelen alles voor je.
 • Een ‘nieuwe’ auto kost veel geld. Maar niet als je kiest voor private lease. Je hoeft dus niet maanden of jaren te sparen voor een nieuwe auto.

Nadelen

 • De leaseauto is officieel niet van jou. De auto blijft op naam van de leasemaatschappij staan. Ook als het leasecontract is afgelopen.
 • Doordat de auto niet op jouw naam staat, is het niet mogelijk om schadevrije jaren op te bouwen bij een autoverzekeraar.
 • Een occasion kan wat lichte gebruikssporen hebben. Houd hier rekening mee voordat je de definitieve keuze maakt
 • Samen stellen we het leasecontract op. Daarin staat onder andere hoeveel kilometers per jaar je mag rijden in jouw hybride auto. Rijd je meer kilometers per jaar? Dan moeten we dit helaas in rekening brengen. Het bedrag per meerkilometer staat uiteraard wel duidelijk vermeld in je leaseovereenkomst

Bekijk onze aanbiedingen of stel je eigen leaseauto samen

Aanbiedingen Stel zelf je auto samen

Op zoek naar een specifieke occasion lease auto? Laat het ons weten!

Geef jouw wensen aan en wij gaan op zoek naar jouw favoriete auto.  Je hoort dan binnen 1 werkdag van ons. Liever direct bellen? Dat kan ook via 033-7507777.

 • Jouw telefoonnummer is belangrijk, zodat we je gericht telefonisch advies kunnen geven.
 • Door op 'verstuur bericht' te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die je hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.
Heb je een vraag?

Bel een leasespecialist (werkdagen 08.00-17.30 uur) of stuur een mail!

Snel rijden?
Snel rijden?