Auto leasen of kopen?

Ga je een auto leasen of kopen? Een lastige keuze wanneer je een nieuwe auto nodig hebt. Wat is het voordeligste? Wat zijn de kosten van leasen en wat zijn de kosten van een eigen auto? Lease’m begrijpt dat deze keuze moeilijk is en helpt je graag om de juiste afweging te maken. Aan beide opties zijn voordelen en nadelen verbonden, waar je rekening mee moet houden.

Geïnteresseerd in scherpe private lease acties?

Actuele aanbiedingen

Voor- en nadelen kopen

Een auto die je helemaal zelf hebt gekocht is natuurlijk geweldig. Je kunt doen wat je wilt, hij is écht van jou. Je kunt de auto altijd weer verkopen en de auto behoudt altijd een waarde. Verder heb je natuurlijk geen maandelijkse kosten van een leasecontract. De andere kant is natuurlijk wel dat je nooit weet tegen welke onverwachte kosten je aanloopt; zeker bij een tweedehands auto , is dat soms lastig te voorzien. Het risico is dat je na verloop van tijd tegen flinke kosten voor onderhoud aanloopt. Bij private lease heb je deze onvoorziene uitgaven niet. Verder is het kopen van een auto een aanslag op je spaarrekening. Spaargeld dat je wellicht liever besteedt aan andere zaken.

Voor- en nadelen leasen

Met private lease kies je voor zekerheid en gemak. Een groot voordeel van private lease is dat je een nieuwe auto rijdt tegen een vast maandbedrag. Zonder onverwachte kosten en verrassingen. Alleen de brandstof en eventuele bekeuringen moet je nog betalen naast je vaste leasetarief per maand. Uiteraard heb je maandelijks wel wat minder vrij te besteden, doordat je een vast bedrag voor je leasetarief vrij moet houden. De andere kant is wel dat je spaargeld op niveau blijft. Ook onverwachte kosten voor bijvoorbeeld onderhoud zijn er niet meer. Ontdek meer voor- en nadelen van private lease.
Tot slot is er speciaal voor elektrische auto’s een subsidie (SEPP) waar vanaf 10 januari 2023 weer gebruik van gemaakt kan worden.

Kopen of leasen?

Je kunt de kosten voor je auto in eigen bezit simpel nagaan. Ga na welke kosten jij jaarlijks aan een auto hebt, inclusief een bedrag voor afschrijving van de auto. Denk hierbij aan onderhoudskosten, kosten van motorrijtuigenbelasting (wegenbelasting), kosten voor verzekering en pechhulp. Heb je deze kosten? Vergelijk ze dan met een private lease tarief van een auto naar wens. Zo heb je een eerlijk vergelijk. Vind je het lastig om de kosten voor je eigen auto te berekenen? Lees dan verder op onze pagina over Kosten huidige auto en maak een goede keuze. Kies je voor private lease, kijk dan wel goed naar hoelang je het leasecontract aan gaat. Kijk daarbij bijvoorbeeld naar je toekomstperspectieven en je toekomstige gezinssituatie.

Geïnteresseerd in scherpe private lease acties?

Actuele aanbiedingen

Heb je een vraag?

Bel een leasespecialist (werkdagen 08.00-17.30 uur) of e-mail naar info@leasem.nl