Aantal kilometers per jaar

Zoek jij een private leaseauto, dan kom je ook voor de keuze te staan om een jaarkilometrage te selecteren. Ofwel het aantal kilometers dat je gemiddeld per jaar verwacht te gaan rijden met je private lease auto. Het is belangrijk om goed na te denken over dit aantal kilometers. Bovendien kun je beter iets hoger aantal kilometers per jaar aanhouden dan je vooraf hebt ingeschat. De ervaring leert dat je meestal een hoger aantal kilometers rijdt dan ingeschat. Ga je over het aantal gemiddelde jaarkilometers volgens je leasecontract heen? Dan zijn de kosten per meerkilometer relatief hoog. Een hogere kilometerbundel per jaar is dan te adviseren.

Bekijk onze aanbiedingen of stel je eigen leaseauto samen

Aanbiedingen Stel zelf je auto samen

5.000 km per jaar

De laagste jaarkilometerbundel die je bij Lease’m kunt afsluiten is 5.000 kilometer per jaar. Dit is wel ruim beneden het aantal gemiddelde privé kilometers dat er in Nederland met een auto gereden wordt. Maar zeker als je vooral lokaal rijdt, kan deze kilometerbundel een prima keuze zijn.

10.000 km per jaar

Tot voor kort was 10.000 km per jaar nog de laagste jaarkilometerbundel die je bij Lease’m kon afsluiten. Inmiddels is dat anders. Toch is dit na de bundel van 15.000 km de meest gemaakte keuze voor private lease bij Lease’m.

15.000 km per jaar

15.000 kilometer per jaar is een geschikte en meest gekozen kilometerbundel voor veel Nederlanders. Een Nederlandse auto rijdt namelijk gemiddeld per jaar ongeveer 13.000 privé kilometers. Rekening houden met een veiligheidsmarge van enkele duizenden kilometers is een bundel van 15.000 kilometer per jaar dan een goede keuze.

20.000 km per jaar

Ook 20.000 kilometer per jaar is een veel gekozen kilometerbundel. Deze bundel is perfect voor mensen die net even iets meer dan gemiddeld rijden.

25.000 km per jaar

Rijd je net even wat meer kilometers, bijvoorbeeld een flink aantal woon-werk kilometers, met je private lease auto? Dan zou 25.000 kilometer per jaar zomaar eens een goede keuze kunnen zijn. Stel je hebt ongeveer 50 tot 60 woon-werkverkeer kilometers, en een normaal aantal privé kilometers, dan is dit voor veel Nederlanders een interessante bundel van jaarkilometers.

30.000 km per jaar

Ben je echt een kilometervreter? Dan kun je ook nog 30.000 kilometer per jaar selecteren. Dit is de hoogste kilometerbundel die Lease’m standaard aanbiedt.

Private lease – onbeperkt aantal kilometers

Wil je een private lease contract afsluiten met nog meer of onbeperkt aantal kilometers? Dat kan, maar uiteraard niet helemaal onbeperkt. Je kiest altijd voor een jaarkilometrage. Als je meer dan 30.000 kilometer per jaar rijdt, kunnen we je ook helpen. Deze tarieven vind je alleen niet standaard op onze website. Bij een hoger aantal kilometers per jaar kun je de looptijd namelijk ook (vaak) minder lang afsluiten dan bijvoorbeeld 72 maanden. Een private lease specialist maakt graag een aanbod op maat voor jou. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Verrekening van meerkilometers – hoe werkt dat?

Ga je over je aantal jaarkilometers heen dat je vooraf in het leasecontract hebt afgesproken? Dan worden de meer gereden kilometers volgens het vooraf afgesproken tarief per kilometer verrekend. Maar kom je aan het einde van het leasecontract op het totaal aantal kilometers dat is afgesproken (over de gehele looptijd)? Dan ontvang je eerder berekende meerkilometers weer terug. Dat is één van de voordelen van Lease’m, naast dat wij je maandbedrag nooit aanpassen als je meer kilometers rijdt.

Een rekenvoorbeeld:
Stel je hebt 15.000 km per jaar afgesproken met een looptijd van 36 maanden. Dat is 45.000 km totaal. In het eerste jaar rijd je 18.000 km. Dan wordt 3.000 km in rekening gebracht tegen het meerkilometer-tarief. Rijd je het tweede jaar 15.000 km en het jaar erop 12.000 km? Dan is het totaal aan het einde van de looptijd 45.000 km. Het bedrag wat we in het eerste jaar extra in rekening hebben gebracht, wordt dan aan jou terug geboekt.

Bekijk onze aanbiedingen of stel je eigen leaseauto samen

Aanbiedingen Stel zelf je auto samen

Heb je een vraag?

Bel een leasespecialist (werkdagen 08.00-17.30 uur) of stuur een mail!

Snel rijden?
Snel rijden?