Kan ik een auto private leasen?

Is het voor jou mogelijk een auto te gaan private leasen? Dat is niet zomaar met ja of nee te beantwoorden. Dit hangt namelijk van veel factoren af. Jouw persoonlijke financiële situatie is hiervoor een belangrijk onderdeel, maar uiteraard kijken we ook naar een aantal andere factoren zoals leeftijd.

Bekijk onze aanbiedingen of stel je eigen leaseauto samen

Aanbiedingen Stel zelf je auto samen

Leeftijd en geldig rijbewijs om te kunnen private leasen

Om een auto te kunnen private leasen hanteren we sowieso een leeftijdsgrens. De minimum leeftijd is 18 jaar en de maximum leeftijd is 75 jaar. Ben je 76 jaar of ouder, dan kan Lease’m je helaas geen private lease contract aanbieden. Dit is wel mogelijk als er een tweede persoon op het contract mee mee tekent die binnen de leeftijdsgrens valt. Naast dat je binnen de leeftijdsgrens valt, dien je ook in het bezit te zijn van een geldig Nederlands rijbewijs.

Financiële beoordeling bij aangaan private lease

Voordat je een private lease contract ondertekent, gaan we eerst kijken of je de financiële verplichtingen van dit contract passen bij jouw persoonlijke situatie. Zo beschermen we jou tegen financiële ongemakken en tegen maandelijkse lasten die je niet of lastig kunt voldoen. Wij en het Keurmerk Private Lease vinden dit belangrijk. Voor de financiële beoordeling lever je een kopie rijbewijs, een recente salarisstrook, een kopie van bijschrijving salaris en kopie van afschrijving hypotheek of huur bij ons aan. In sommige situaties zijn nog wat aanvullende documenten vereist. Deze gegevens behandelen we uiteraard strikt vertrouwelijk.

Registratie bij het BKR

Ga je een private lease contract aan? Houd er dan rekening mee dat dit wordt geregistreerd bij BKR (Bureau Krediet Registratie). Dit geldt voor alle verplichtingen van financiële aard. Tegenwoordig zelfs al bij het afsluiten van een telefoon abonnement. Ben je van plan komende periode een hypotheek voor een huis aan te gaan? Dan is het wel goed om hier rekening mee te houden. Het bedrag dat wij aanmelden bij het BKR staat overigens altijd duidelijk vermeld in het leasecontract. Houd er wel rekening mee dat sinds april 2022 het bedrag dat we registeren bij het BKR 100% is van de totale som van je leasetermijnen binnen het leasecontract.

Een rekenvoorbeeld:
Je betaalt over een periode van 48 maanden, € 300,- per maand voor jouw private leaseauto. Daarmee heeft het leasecontract een waarde van € 14.400,-. Van dit totaalbedrag wordt dus ook 100% geregistreerd bij het BKR, ofwel € 14.400,-.

Is private lease verstandig?

Is het een slimme keuze om te gaan private leasen? Uiteraard hangt alles af van je persoonlijke situatie en je toekomstplannen. Die zijn altijd belangrijk om in ogenschouw te houden als je kiest om te gaan private leasen. Kun je de lasten dragen, hecht je waarde aan het behouden van jouw spaargeld, wil je graag een nieuwe auto rijden en wil je graag onbezorgd autorijden? Dan is private lease 100% zeker een uitkomst voor jou. Je weet altijd waar je aan toe bent voor een vast maandbedrag. Je hoeft alleen de brandstofkosten nog te betalen.

Bekijk onze aanbiedingen of stel je eigen leaseauto samen

Aanbiedingen Stel zelf je auto samen

 

Heb je een vraag?

Bel met leasespecialist Lizzy of Nazmi (werkdagen 08.00-17.30 uur) of mail ons!

Snel rijden?
Snel rijden?