Private lease elektrische auto

Wil je graag een nieuwe elektrische auto leasen en gebruik maken van de fiscale voordelen van elektrisch rijden? En wil je je geen zorgen maken over de investering, onverwachte onderhoudskosten en de restwaarde van de auto als je deze weer gaat verkopen? Ontdek  de mogelijkheden van private lease van een elektrische auto. Lees er hieronder meer over.

Wat kost een elektrische private lease auto

Een private lease elektrische auto hoeft niet duur te zijn. We hebben namelijk modellen in diverse afmetingen en met uiteenlopende maandtarieven. Voor een relatief interessant bedrag per maand rijd jij al in een nieuwe Peugeot e-208, Hyundai IONIQ Electric, VW e-UP!, Dacia Spring of Honda E. Toch liever meer richting een SUV? Kijk dan is naar de Hyundai KONA of de Skoda Enyac IV. Bekijk de mogelijkheden van een elektrische auto leasen voor particulieren helemaal zelf in de lease configurator en stel hier vrijblijvend jouw perfecte leaseauto samen.

Bekijk aanbiedingen of stel je elektrische leaseauto samen

Aanbiedingen Stel je auto samen

Subsidie op een elektrische privé leaseauto

De subsidiepot voor een nieuwe elektrische is helaas weer leeg voor de rest van 2022. Tienduizenden Nederlanders hebben subsidie toegekend gekregen en dus een nieuwe of tweedehands elektrische auto gekocht of geleaset. Per 2023 komt er weer nieuw budget vrij en kun je weer subsidie aanvragen.

Ga je een elektrische auto private leasen, dan kun je vanaf 2023 dus weer gebruik maken van de zogenaamde SEPP subsidie, wat staat voor Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren. Deze subsidie ontvang je bij een 60 maanden of 48 maanden contract. Bij een nieuwe elektrische auto gaat het, uitgaande van de situatie in 2022, om een subsidie van liefst € 3.350,-. Bij een tweedehands elektrische auto bedraagt het bedrag € 2.000,-. Lees er hier meer over. Het verlenen van de subsidie gaat rechtstreeks via de Rijksoverheid en vraag je eenvoudig aan met het private lease contract. De subsidie wordt direct aan jou uitgekeerd gedurende de looptijd van het contract. De leasetarieven op onze website zijn dus zonder subsidie, je hebt dus nog extra ‘voordeel’. Met deze interessante subsidie is elektrisch private leasen nog aantrekkelijker!

Lees meer over de subsidie op de elektrische auto

Of informeer bij een private lease specialist van Lease’m naar meer specifieke informatie over de subsidie en het privé leasen van een elektrische auto.

Aanbiedingen elektrische private lease auto

Wij hebben geregeld aanbiedingen op elektrische private lease auto’s. Deze zijn extra voordelig geprijsd en soms stap je ook nog eens snel in. Kijk snel of er op dit moment een elektrische actie auto voor jou beschikbaar is.

Populaire modellen elektrische auto

Steeds meer automerken komen met een elektrische auto op de markt. Hieronder vind je een aantal populaire elektrische auto’s die je bij Lease’m kunt private leasen. Bekijk het volledige aanbod in de lease configurator.

Wat is private lease

Privé lease, of private lease is een leasevorm speciaal in het leven geroepen voor particulieren. Je kunt als particulier voor een vast bedrag per maand in een gloednieuwe elektrische auto rijden. Alle kosten zijn hierbij ingegrepen. Het enige wat je zelf nog betaalt, zijn de eventuele kosten voor het opladen van je elektrische auto. Maakt jouw bedrijf of organisatie gebruik van het mobiliteitsbudget? Ook dan is privé lease een interessante vorm van leasen!

Waarom kiezen voor privé lease?

Een groot voordeel van private lease, zeker met een elektrische auto, is dat je precies weet waar je aan toe bent. Je kunt alles dus eenvoudig budgetteren. Je betaalt een vast maandbedrag en hiervoor mag je in een gloednieuwe elektrische auto rijden. Naast het private lease maandbedrag dien je alleen nog zelf de kosten voor het opladen te betalen. Wat zit er  inbegrepen bij de vaste kosten per maand?

  • Rente en afschrijving
  • Reparatie, onderhoud en banden
  • WA + Casco verzekering (all-in) en Ongevallen Inzittenden Verzekering
  • Schadeherstel en ruitreparaties (eigen bijdrage per schadegeval van toepassing*)
  • 24/7 pechhulp binnen heel Europa
  • Kosten van vervangend vervoer na 72 uur (binnen Nederland)
  • Afleveringskosten

Kortom, je hoeft alleen nog zelf te laden. Meer over private lease lees je hier.

* Standaard bedraagt de eigen bijdrage bij schade € 350,- per schadegeval, tenzij je in het leasecontract een andere eigen bijdrage met ons hebt afgesproken. Meer informatie over de eigen bijdrage bij schade vind je in de algemene voorwaarden.

Voor- en nadelen

Wat zijn de voor- en nadelen van privé lease? Zit er nog een addertje onder het gras of zijn er dingen waar je rekening mee moet houden? Wij zetten zowel de voordelen als de nadelen eerlijk voor je op een rij. Zo kun je een goede afweging maken.

Verschil elektrisch en hybride

Naast een elektrische auto privé leasen kun je ook kiezen voor een hybride auto. Wat is het verschil tussen hybride en volledig elektrisch? Een 100% elektrische auto heeft logischerwijs geen brandstofmotor. Terwijl een hybride auto daarentegen zowel een elektrische motor, als een brandstofmotor. Een benzine- of dieselmotor zal zowel de accu’s laden als de auto ‘helpen’ aandrijven. Zo heb je de souplesse en rust van een elektrische auto, maar de actieradius en tanksnelheid van een brandstofmotor.

De hybride auto is dus niet 100% elektrisch. Zo ben je minder afhankelijk van laadstations onderweg of thuis. Het is dus een prima alternatief als je geen laadmogelijkheden hebt thuis of op het werk. Kijk ook naar een overzicht van onze Hybride modellen.

Laadpaal voor elektrische auto

Een laadpaal om de elektrische auto op te laden mogen we helaas niet voor je aanvragen en in het leasetarief verwerken. Wel helpen we je graag bij het uitzoeken van een geschikte leverancier om het rechtstreeks mee te regelen. Er zijn verschillende leveranciers van laadpalen die wij je kunnen aanbevelen voor een alles-in-één installatie (aanschaf en installatie door één aanbieder).

Occasion elektrische auto

We krijgen geregeld de vraag of er ook een mogelijkheid is om een tweedehands elektrische auto te private leasen. Dit is momenteel nog niet mogelijk. Wij werken alleen met nieuwe elektrische auto’s om te private leasen. Verandert dit in de toekomst en gaan we wel occasion private lease elektrische auto’s aanbieden? Dan lees je dat uiteraard op deze pagina.

* De hoogte van de subsidie op een privé aan te schaffen of te leasen elektrische auto bedraagt (vanaf 2022) € 3.350,-.  Voor een gebruikte elektrische auto ontvang je € 2.000,- subsidie. Dit geldt alleen wanneer er wordt voldaan aan de voorwaarden zoals vastgesteld door de Rijksoverheid. Na 2022 wordt de subsidie t/m 2025 verder afgebouwd voor de nieuwe auto’s. 

Meer weten over private lease elektrische auto?

Neem contact op met een private lease specialist en ontvang direct antwoord op je vragen. Bel 033 – 750 77 77 of vul onderstaand contactformulier in. Je hoort dan binnen 1 werkdag van ons.

  • Door op 'verstuur bericht' te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die je hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.
Al snel rijden?

Bel een private lease specialist (werkdagen 08.00 - 17.30 uur) of lees meer!

Snel rijden?
Snel rijden?