Zet jouw leaseauto nuttig in en geef 'm extra aandacht

In de afgelopen weken is veel mobiliteit in Nederland stil gevallen door de huidige gezondheidssituatie. We werken massaal thuis en de private leaseauto staat in veel gevallen stil. Toch hebben we een aantal handige tips om jouw leaseauto in deze tijd de nodige aandacht te geven. Of bijvoorbeeld in te zetten voor maatschappelijke doeleinden, denk aan het helpen van je (oudere) medemens. Wij zetten een aantal praktische tips voor je op een rij!

Zet je leaseauto in voor de medemens!

Juist nu kun je jouw leaseauto nuttig inzetten voor de maatschappij. Door je oudere medemens, die tot de risicogroep voor het virus behoren, te helpen. Dat kan zijn voor je naaste familie, buren, vrienden of kennissen. Het halen van boodschappen of medicijnen is dan bijvoorbeeld een prima mogelijkheid om te helpen in deze tijd. Mits je uiteraard vrij van klachten bent en de boodschappen netjes voor de deur zet met de welbekende 1,5 meter afstand.

Reparatie van de leaseauto

Is er nog een reparatie aan je leaseauto die uitgevoerd moet worden? Of was je auto eigenlijk al toe aan een onderhoudsbeurt? Nu is wellicht het goede moment om dit te laten doen! Onze dealerbedrijven en andere autobedrijven zijn ook in deze tijd geopend. Uiteraard worden alle maatregelen (volgens richtlijnen van het RIVM en de GGD) inzake de huidige gezondheidssituatie strikt gevolgd.

De voorjaarsschoonmaak van de auto!

Normaal schiet het er ongetwijfeld wel eens bij in: een goede schoonmaak van je auto. Nu is echter wel het ideale moment. Geef je auto wat extra aandacht en maak ‘m van binnen en buiten goed schoon. Heb je kinderen? Misschien vinden ze het leuk om een handje te helpen! Vele handen maken ook licht werk :-).

Jouw auto nog beter leren kennen!

Zitten er rijhulpsystemen op je auto, maar weet je eigenlijk niet goed hoe je dit correct moet gebruiken? Pak het instructieboekje van je auto er eens bij en neem de tijd om de auto meer eigen te maken! Je kunt dit uiteraard ook direct testen door een klein rondje te rijden. Handig voor als je straks weer veel kilometers gaat maken.

Laat je auto niet weken geheel stilstaan

De auto meerdere weken laten stilstaan is zeker niet goed voor de auto. Het is raadzaam om wekelijks wel even een kwartiertje te rijden. Zo voorkom je dat de accu ‘ontlaadt’ en dat de banden constant op hetzelfde stuk worden ‘belast’. Dat zorgt ongemerkt voor extra slijtage. Zonde!

Wij wensen je veel succes en vooral sterkte in deze moeilijke periode. Blijf gezond en zorg voor je naasten! #SamenSterk.

TOT SLOT nog dit:
Net als heel Nederland zijn wij ontzettend trots op alle zorgmedewerkers en andere vitale beroepsgroepen in Nederland. Jullie houden ons land draaiende en helpen ons door deze uitdagende tijd.