Plan video
dealerbezoek

Handige tips voor deze (bijzondere) zomervakantie!

Het is tijd om te gaan genieten van je welverdiende zomervakantie. Daarom geeft Lease’m je handige vakantietips en een aantal belangrijke aandachtspunten op het moment dat je met jouw Lease’m private leaseauto (of met een andere auto :-)) toch van plan bent naar het buitenland te gaan in deze bijzondere tijd. Lees er alles over in ons ‘klaar voor de vakantie’ artikel.

Toegankelijkheid van jouw vakantieland en de mogelijkheden

Vanwege de huidige gezondheidssituatie gelden er in alle Europese landen nog ‘beperkingen’ ten aanzien van jouw vakantie. Gelukkig zijn liefst 14 landen al wel weer grotendeels toegankelijk. Lees snel welke landen het allemaal betreft en wat er per land mogelijk is. Zie ook hoe het zit met de mogelijkheden binnen Nederland in de komende vakantieperiode. Klik hier.

Tip: ga je naar het buitenland, meld je dan aan voor de Reiswijzer alert van de ANWB. Zo blijf je op de hoogte van wijzigingen in jouw vakantieland en in eventuele doorreislanden. Meld je hier aan!

Wat moet je meenemen in het buitenland?

In veel Europese landen zijn een aantal hulpmiddelen verplicht om aan boord te hebben. Denk bijvoorbeeld aan veiligheidsvestjes, gevarendriehoek en een brandblusser. Hoe zit het met de verplichtingen per land? Ontdek alle info hierLET OP: zorg uiteraard ook dat je nu voldoende mondkapjes en desinfecterende handgel / zeep meeneemt! 

Check de milieuzones en regel een milieusticker

Ga je met de auto op pad in het buitenland? Check vooraf de milieuzones van uw vakantieland(en) en regel direct je milieusticker via de ANWB. Ook in Frankrijk zijn namelijk milieuzones ingesteld. Lees de milieuzone info nu!

Waar moet je tol betalen? 

Er is op de Europese wegen niet meer aan te ontkomen: tol. Weten waar je tol moet betalen? Check het hier!

Tanken in het buitenland

Je auto tanken in een ander land blijft altijd even opletten. Een klein foutje is snel gemaakt. Check snel de handige tips om te voorkomen dat je verkeerde brandstof tankt en of je auto geschikt is voor e10 brandstof: Klik hier

Autopech? Wij helpen je!

Pech onderweg, je krijgt er hopelijk niet mee te maken. Maar, geen zorgen. Lease’m staat altijd voor je klaar. 24/7, overal in Europa, regel je het met één telefoontje! Voeg ons nummer dan wel toe aan je contactenlijst: 0031 33 750 7777

Let op: geen vervangend vervoer in buitenland!

Houd er rekening mee dat je met je private leaseauto geen recht hebt op vervangend vervoer in het buitenland. Alleen in Nederland heb je daar recht op. Dus ga je naar het buitenland met je Lease’m auto? Dan is het verstandig om je wel apart te verzekeren voor vervangend vervoer in het buitenland.

Bereid je goed voor op een lange reis, gebruik deze tips!

  • Zorg dat je voldoende mondkapjes en desinfecterende handgel en/of handzeep meeneemt.
  • Breng de banden op de juiste spanning en vergeet daarbij het reservewiel niet (bij zware belading iets hogere spanning hanteren)
  • Check het oliepeil, ruitenvloeistof en koelvloeistofpeil, en vul bij waar nodig
  • Controleer of de verlichting goed werkt
  • Zorg voor voldoende drinken in de auto, bij voorkeur water!
  • Plan je reis goed. Zorg voor voldoende stops, om de 2 uur of 200 km even rusten is ons advies.
  • Zorg voor de verplichte benodigdheden in je auto, zoals veiligheidsvest, verbanddoos, gevarendriehoek enzovoorts. Check ook de aanwezigheid van krik en wielsleutel!
  • Zet het nummer van de Pechhulp in je telefoon, dit is het nummer van Lease’m: 0031 33 750 7777
  • Neem je autopapieren, rijbewijs, groene kaart en reservesleutel mee. Spreekt voor zich, maar wordt toch geregeld vergeten.

Zo, nu ben je klaar voor de vakantie. Wij wensen je een fijne vakantie toe. Geniet er extra van in deze bijzondere tijd!

 

Hulp of advies nodig?

Een private lease specialist staat op werkdagen van 08.00 tot 17.30 uur voor je klaar!

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world