Handige tips voor jouw zomervakantie!

Het is tijd om te gaan genieten van je welverdiende zomervakantie. Helemaal nu we weer meer mogen. Daarom geeft Lease’m je handige vakantietips en een aantal belangrijke aandachtspunten op het moment dat je met jouw Lease’m private leaseauto (of met een andere auto :-)) van plan bent naar het buitenland te gaan. Lees er alles over in ons ‘klaar voor de vakantie’ artikel.

Toegankelijkheid van jouw vakantieland en de mogelijkheden

Vanwege de huidige gezondheidssituatie gelden er in diverse Europese landen nog ‘beperkingen’ ten aanzien van jouw vakantie. Lees eenvoudig hoe het per land zit en wat er wel en niet mogelijk is. Zie ook hoe het zit met de mogelijkheden binnen Nederland in de komende vakantieperiode. Klik hier. Kijk daarnaast ook op de website Nederland Wereldwijd, met alle relevante informatie over wat te doen bij reizen.

Wat moet je meenemen in het buitenland?

In veel Europese landen zijn een aantal hulpmiddelen verplicht om aan boord te hebben. Denk bijvoorbeeld aan veiligheidsvestjes, gevarendriehoek en een brandblusser. Hoe zit het met de verplichtingen per land? Ontdek alle info hierLET OP: zorg uiteraard ook dat je nu voldoende mondkapjes en desinfecterende handgel / zeep meeneemt! 

Check de milieuzones en regel een milieusticker

Ga je met de auto op pad in het buitenland? Check vooraf de milieuzones van je vakantieland(en) en regel direct je milieusticker via de ANWB. Ook in Frankrijk zijn namelijk milieuzones ingesteld. Lees de milieuzone info nu!

Waar moet je tol betalen? 

Er is op de Europese wegen niet meer aan te ontkomen: tol. Weten waar je tol moet betalen? Check het hier!

Tanken in het buitenland

Je auto tanken in een ander land blijft altijd even opletten. Een klein foutje is snel gemaakt. Check snel de handige tips om te voorkomen dat je verkeerde brandstof tankt en of je auto geschikt is voor e10 brandstof: Klik hier

Autopech? Wij helpen je!

Pech onderweg, je krijgt er hopelijk niet mee te maken. Maar, geen zorgen. Lease’m staat altijd voor je klaar. 24/7, overal in Europa, regel je het met één telefoontje! Voeg ons nummer dan wel toe aan je contactenlijst: 0031 33 750 7777

Let op: geen vervangend vervoer in buitenland!

Houd er rekening mee dat je met je private leaseauto geen recht hebt op vervangend vervoer in het buitenland. Alleen in Nederland heb je daar recht op. Dus ga je naar het buitenland met je Lease’m auto? Dan is het verstandig om je wel apart te verzekeren voor vervangend vervoer in het buitenland.

Bekeuring in het buitenland

Heb je een bekeuring in het buitenland gehad en heb je die direct daar betaald? Bewaar het bonnetje en de bevestiging dat je die hebt betaald goed (voor minimaal 7 jaar). Heeft u een bekeuring in het buitenland gehad per post en heeft u hier bezwaar op gemaakt? Wacht nooit met betalen, voldoe de bekeuring altijd binnen de gestelde termijn. Helaas zijn er al meerdere gevallen bekend waarbij het bedrag flink is opgelopen door allerlei vervelende boetebedragen.

Bereid je goed voor op een lange reis, gebruik deze tips!

  • Zorg dat je voldoende mondkapjes en desinfecterende handgel en/of handzeep meeneemt.
  • Zorg uiteraard voor alle benodigde zaken om je doorreislanden en land van bestemming te bereiken. Zie hiervoor Nederland Wereldwijd website.
  • Breng de banden op de juiste spanning en vergeet daarbij het reservewiel niet (bij zware belading iets hogere spanning hanteren)
  • Check het oliepeil, ruitenvloeistof en koelvloeistofpeil, en vul bij waar nodig
  • Controleer of de verlichting goed werkt
  • Zorg voor voldoende drinken in de auto, bij voorkeur water!
  • Plan je reis goed. Zorg voor voldoende stops, om de 2 uur of 200 km even rusten is ons advies.
  • Zorg voor de verplichte benodigdheden in je auto, zoals veiligheidsvest, verbanddoos, gevarendriehoek enzovoorts. Check ook de aanwezigheid van krik en wielsleutel!
  • Zet het nummer van de Pechhulp in je telefoon, dit is het nummer van Lease’m: 0031 33 750 7777
  • Neem je autopapieren, rijbewijs, groene kaart en reservesleutel mee. Spreekt voor zich, maar wordt toch geregeld vergeten.

Wij wensen je een fijne vakantie toe. Geniet er extra van in deze bijzondere tijd!

 

Al snel rijden?

Bel een private lease specialist (werkdagen 08.00 - 17.30 uur) of lees meer!