Vakantietips van Lease'm

Het is tijd om te gaan genieten van je welverdiende zomervakantie. Daarom geeft Lease’m je handige vakantietips en een aantal belangrijke aandachtspunten op het moment dat je met jouw Lease’m private leaseauto (of met een andere auto :-)) naar het buitenland gaat. Lees er alles over in ‘klaar voor de vakantie’ artikel.

Wat moet je meenemen in het buitenland?

In veel Europese landen zijn een aantal hulpmiddelen verplicht om aan boord te hebben. Denk bijvoorbeeld aan veiligheidsvestjes, gevarendriehoek en een brandblusser. Hoe zit het met de verplichtingen per land? Ontdek alle info hier!

Check de milieuzones en regel een milieusticker

Ga je met de auto op pad in het buitenland? Check vooraf de milieuzones van uw vakantieland(en) en regel direct je milieusticker via de ANWB. Ook in Frankrijk zijn namelijk milieuzones ingesteld. Lees de milieuzone info nu!

Waar moet je tol betalen? 

Er is op de Europese wegen niet meer aan te ontkomen: tol. Weten waar je tol moet betalen? Check het hier!

Autopech? Wij helpen je!

Pech onderweg, je krijgt er hopelijk niet mee te maken. Maar, geen zorgen. Lease’m staat altijd voor je klaar. 24/7, overal in Europa, regel je het met één telefoontje! Voeg ons nummer dan wel toe aan je contactenlijst: 0031 33 750 7777

Let op: geen vervangend vervoer in buitenland!

Houd er rekening mee dat je met je private leaseauto geen recht hebt op vervangend vervoer in het buitenland. Alleen in Nederland heb je daar recht op. Dus ga je naar het buitenland met je Lease’m auto? Dan is het verstandig om je wel apart te verzekeren voor vervangend vervoer in het buitenland.

Bereid je goed voor op een lange reis, gebruik deze tips!

  • Breng de banden op de juiste spanning en vergeet daarbij het reservewiel niet (bij zware belading iets hogere spanning hanteren)
  • Check het oliepeil, ruitenvloeistof en koelvloeistofpeil, en vul bij waar nodig
  • Controleer of de verlichting goed werkt
  • Zorg voor voldoende drinken in de auto, bij voorkeur water!
  • Plan je reis goed. Zorg voor voldoende stops, om de 2 uur of 200 km even rusten is ons advies.
  • Zorg voor de verplichte benodigdheden in je auto, zoals veiligheidsvest, verbanddoos, gevarendriehoek enzovoorts. Check ook de aanwezigheid van krik en wielsleutel!
  • Zet het nummer van de Pechhulp in je telefoon, dit is het nummer van Lease’m: 0031 33 750 7777
  • Neem je autopapieren, rijbewijs, groene kaart en reservesleutel mee. Spreekt voor zich, maar wordt toch geregeld vergeten.
Hulp of advies nodig?

Een private lease specialist staat op werkdagen van 08.00 tot 17.30 uur voor je klaar!

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world