Schadeverzekering Inzittenden (SVI) steeds populairder. Dit is waarom

Ga je een nieuwe auto rijden? Koop of private lease, je komt altijd voor de keuze te staan om een goed en compleet verzekeringsproduct af te sluiten. Bij Lease’m zien we dat steeds meer privé leaserijders kiezen voor een Schadeverzekering Inzittenden (SVI). Naast de, van oudsher, vaker voorkomende Ongevallen Inzittenden Verzekering (OIV). De keuze voor deze extra verzekering wordt gemotiveerd door het uitgebreidere dekkingsgebied van de SVI. Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen beide verzekeringen? Lease’m legt het je graag uit hoe de aanvullende verzekeringen zijn opgebouwd.

Verschillen tussen SVI en OIV

De verschillen tussen de Schadeverzekering Inzittenden en Ongevallen Inzittenden Verzekering zijn aanzienlijk. Uiteraard zijn deze ook altijd afhankelijk van wat er in de polisvoorwaarden van de aanbieder staat omschreven. De belangrijkste verschillen tussen beide producten lees je hieronder:

 • De SVI vergoedt het werkelijke bedrag van de schade, de OIV is een sommenverzekering en vergoedt een vast bedrag of een percentage van een vastgesteld bedrag.
 • De OIV verzekert alleen in geval van overlijden of (blijvende) invaliditeit. De SVI dekt over het algemeen veel breder: letselschade, verlies van inkomen, smartengeld, kosten voor aanpassing woning, uitvaart, levensonderhoud kosten en dergelijke!
 • De SVI keert de daadwerkelijke schade uit. Vaak tot een maximum van € 1.000.000,- per gebeurtenis voor alle inzittenden. Bij de OIV wordt er een percentage van een maximum bedrag uitgekeerd van bijvoorbeeld € 25.000,- bij (blijvende) invaliditeit en bijvoorbeeld € 12.500,- bij overlijden.
 • De SVI vergoedt ook de meeste materiële schade. Denk aan kleding, bagage in de auto etc. De OIV voorziet hier niet in.
 • Het komt nog voor dat een bestuurder is uitgesloten in een OIV product (dit geldt niet bij Lease’m)
 • Ook immateriële schade wordt door de SVI gedekt. Bijvoorbeeld psychische schade. De OIV doet dit niet.
 • De maandelijkse verzekeringspremie van de SVI is wel wat hoger dan de OVI. De meerprijs voor SVI bedraagt bij Lease’m € 5,- per maand.

Samenvatting

Alles bij elkaar opgeteld vinden we het belangrijk om een aantal punten samen te vatten en te benoemen. Zo kun jij een weloverwogen keuze maken qua verzekering.

 • Het dekkingsgebied van de SVI overstijgt die van de OIV. Zo zijn inzittenden, bijvoorbeeld kinderen die in het weekend meerijden voor een sportwedstrijd, goed verzekerd.
 • Het verzekerd bedrag van de SVI is vele malen hoger.
 • Het is qua leasetarief maar een klein verschil. Voor een kleine meerprijs heb je al een SVI.
 • Naast niet-materiële schade wordt ook materiële schade vergoed binnen de SVI

Regel je zelf je verzekeringsproduct? Lees dan wel ALTIJD goed de polisvoorwaarden en kijk kritisch naar het dekkingsgebied van het verzekeringsproduct. Per verzekeraar zitten hier altijd afwijkingen in.

Hulp nodig of een vraag?

Onze Private Lease specialisten leggen graag nog meer uit over de inhoud van onze private leaseproducten. Om jou te helpen de juiste keuze te maken. Neem gerust contact op via 033-7507777 of info@leasem.nl.

 

 

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world