De meerwaarde van SVI verzekering bij je leasecontract

Ga je een nieuwe auto rijden? Koop of private lease? Dan kom je altijd voor de keuze te staan om een goed en compleet verzekeringsproduct af te sluiten. Bij Lease’m zien we steeds meer privé leaserijders kiezen voor een Schadeverzekering Inzittenden (SVI). Naast de vaker voorkomende Ongevallen Inzittenden Verzekering (OIV), jou ongetwijfeld bekend. De keuze voor de extra SVI verzekering wordt gemotiveerd door het uitgebreidere dekkingsgebied van deze verzekering. Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen de OIV en SVI? Lease’m vertelt je graag meer hierover!

Verschillen tussen SVI en OIV

De verschillen tussen de Schadeverzekering Inzittenden en Ongevallen Inzittenden Verzekering zijn aanzienlijk. Maar houd er rekening mee dat deze ook altijd afhankelijk van wat er in de polisvoorwaarden van de aanbieder staat omschreven. De belangrijkste verschillen tussen beide producten zijn:

 • De SVI vergoedt het werkelijke bedrag van de schade, de OIV is een sommenverzekering en vergoedt een vast bedrag of een percentage van een vastgesteld bedrag.
 • De OIV verzekert alleen in geval van overlijden of (blijvende) invaliditeit. De SVI dekt over het algemeen veel breder: letselschade, verlies van inkomen, smartengeld, kosten voor aanpassing woning, uitvaart, levensonderhoud kosten en dergelijke!
 • De SVI keert de daadwerkelijke schade uit. Vaak tot een maximum van € 1.000.000,- per gebeurtenis voor alle inzittenden. Bij de OIV wordt er een percentage van een maximum bedrag uitgekeerd van bijvoorbeeld € 25.000,- bij (blijvende) invaliditeit en bijvoorbeeld € 12.500,- bij overlijden.
 • De SVI vergoedt ook de meeste materiële schade. Denk aan kleding, bagage in de auto etcetera. De OIV voorziet hier niet in.
 • Het komt nog voor dat een bestuurder is uitgesloten in een OIV product (dit geldt niet bij Lease’m)
 • Ook immateriële schade wordt door de SVI gedekt. Bijvoorbeeld psychische schade. De OIV doet dit niet.
 • De maandelijkse verzekeringspremie van de SVI is wel wat hoger dan de OVI. De meerprijs voor SVI bedraagt bij Lease’m € 5,- per maand.

Samenvatting

Wat is dan de conclusie als je alles tegen elkaar afweegt? Lease’m vindt het belangrijk om een aantal punten samen te vatten en te benoemen. Zo kun jij een weloverwogen keuze maken voor de verzekering van je nieuwe auto.

 • Het dekkingsgebied van de SVI overstijgt die van de OIV. Zo zijn inzittenden, bijvoorbeeld kinderen die in het weekend meerijden voor een sportwedstrijd, goed verzekerd.
 • Het verzekerd bedrag van de SVI is vele malen hoger.
 • Het is qua leasetarief maar een klein verschil. Voor een kleine meerprijs heb je al een SVI.
 • Naast niet-materiële schade wordt ook materiële schade vergoed binnen de SVI

Regel je zelf je verzekeringsproduct? Lees dan ALTIJD goed de polisvoorwaarden en kijk kritisch naar het dekkingsgebied van het verzekeringsproduct. Per verzekeraar zitten hier altijd afwijkingen in.

Wilt u meer informatie?

Onze Private Lease specialisten leggen graag nog meer uit over ons private lease product en alles wat daarbij komt kijken. Zo helpen wij jou om een juiste keuze te maken. Neem gerust contact op via 033-7507777 of info@leasem.nl.