Lease'm biedt schadevrij verklaring aan leaserijders

Gisteren verscheen in het landelijke nieuws een artikel van de Consumentenbond over het bijhouden van schadevrije jaren door leasemaatschappijen. De Consumentenbond beweerde hierin dat leasemaatschappijen de verplichting hebben dat de schadevrije jaren van leaserijders worden geregistreerd bij het zogenaamde ‘Roy data’ omdat men anders schadevrije jaren verliest. Dit verhaal ligt echter wat genuanceerder dan geschetst. Lease’m biedt bovendien wél de mogelijkheid tot het aanvragen van een schadevrij verklaring. Onderstaand vind je het statement van de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen VNA (waar wij ons volledig bij aansluiten) en daarnaast informatie over hoe jij altijd een schadevrij verklaring kunt opvragen bij ons.

Reactie VNA – ‘Autoleasesector onderstreept belang schadevrije jaren’
De huidige versie van het Roy-data systeem lost het probleem van de leaserijders niet op. Al vrij snel nadat de autoleasesector toegang kreeg tot het Roy-data systeem, zo’n drie jaar geleden, werd duidelijk dat er in de huidige versie wordt gewerkt met verouderde schadedata. De gegevens over schadevrije jaren zijn nu pas na opzegging van de verzekering beschikbaar met als gevolg dat het leasecontract al is afgesloten en de verzekeringspremie voor de volgende auto is bepaald op basis van oude informatie. De Stichting EPS, het Verbond van Verzekeraars en de VNA hebben de koppen al bij elkaar gestoken en er wordt gewerkt aan een nieuwe versie van de database waar actieve schadegevallen in worden bijgehouden. Dit heeft echter tijd nodig. De Consumentenbond is hiervan op de hoogte en zaait dus onnodig onrust op dit moment.

Tot slot reageert Renate Hemerik, directeur VNA: “Zodra de nieuwe versie van het Roy-data systeem beschikbaar is, zien we geen enkele reden waarom autoleasemaatschappijen geen gebruik zouden maken van het Roy-data systeem. We nemen als vertegenwoordiger van de branche zeker de verantwoordelijkheid op ons om te kijken wat we op korte termijn kunnen doen. We roepen de verzekeraars bij deze dan ook op om tot die tijd de schadevrije jarenverklaring van de leasemaatschappijen te accepteren, zodat de individuele consument niet de dupe wordt!”

Schadevrij verklaring nodig? Lease’m helpt je graag!
Ga je privé een nieuwe autoverzekering aan en wil je jouw schadevrije jaren die je bij Lease’m hebt opgebouwd daarin meenemen? Vraag dan eenvoudig bij ons een schadevrij verklaring op. Dat kan via deze LINK. Binnen 5 werkdagen zie je de informatie tegemoet, die je vervolgens aan de verzekeraar kunt verstrekken. 

Heb je een vraag?

Bel een leasespecialist (werkdagen 08.00-17.30 uur) of stuur een mail!