Geef je auto aandacht en zet 'm nuttig in!

Vanaf nu valt wederom veel mobiliteit in Nederland stil door de huidige gezondheidssituatie. Dat betekent dat de auto nauwelijks kilometers maakt. En dat is juist in deze tijd van kou en neerslag niet goed voor de auto. Daarom hebben we een aantal praktische tips om jouw leaseauto in deze tijd toch de nodige aandacht te geven. En door deze bijvoorbeeld in te zetten voor maatschappelijke doeleinden, denk aan het helpen van je (oudere) medemens. Wij zetten ze voor je op een rij!

Zet je leaseauto in voor de medemens!

Juist nu kun je jouw leaseauto nuttig inzetten voor de maatschappij. Door je oudere medemens, die tot de risicogroep voor het virus behoren, te helpen. Dat kan zijn voor je naaste familie, buren, vrienden of kennissen. Het halen van boodschappen of medicijnen is dan bijvoorbeeld een prima mogelijkheid om te helpen in deze tijd. Mits je uiteraard vrij van klachten bent en de boodschappen netjes voor de deur zet met de welbekende 1,5 meter afstand.

Laat je auto niet weken stilstaan

De auto meerdere weken laten stilstaan is niet goed voor de auto. We adviseren om minimaal 1 keer per week een kwartiertje te rijden. Zo voorkom je dat de accu ‘ontlaadt’ en dat de banden constant op hetzelfde stuk worden ‘belast’. Dat zorgt ongemerkt voor extra slijtage. Zonde!

Reparatie van de leaseauto

Moet er nog een reparatie aan je leaseauto gedaan worden? Of was je auto al toe aan een onderhoudsbeurt? Nu is misschien wel het goede moment om dit te laten doen! De werkplaatsen van onze dealerbedrijven en andere autobedrijven zijn ook in deze tijd geopend.  Let op: dit is wel altijd op afspraak. Bel dus even van tevoren met jouw onderhoudslocatie. Verder worden uiteraard alle RIVM richtlijnen strikt gevolgd.

Je auto schoonmaken!

Iets wat er normaal ongetwijfeld bij in schiet: een goede schoonmaak van je auto. Nu is het hiervoor wel het ideale moment. In de herfst- en wintertijd wordt de auto nu eenmaal toch sneller vies. Geef je auto daarom wat liefde en aandacht en maak ‘m van binnen en buiten schoon. Heb je kinderen? Misschien vinden ze het leuk om een handje te helpen! Vele handen maken ook licht werk :-).

Leer je auto beter kennen!

Heb je rijhulpsystemen op je auto, maar weet je niet goed hoe je dit correct moet gebruiken? Pak het boekje van je auto erbij en maak de auto nog meer eigen! Je kunt dit uiteraard ook direct uitproberen door een rondje te rijden. Handig voor als je in het nieuwe jaar weer meer kilometers gaat maken.

Wij wensen je veel succes en vooral sterkte in deze moeilijke periode. Blijf gezond en zorg voor je naasten! #SamenSterk.