Geef extra aandacht aan je auto in het voorjaar

Het voorjaar is dé tijd van het jaar om jouw auto wat extra aandacht en ‘liefde’ te geven. Weg met alle viezigheid van de lange herfst- en winter, op naar een frisse schone auto waarmee jij de lente en zomer door rijdt 🙂 Om jou op weg te helpen met deze grote voorjaarsschoonmaak hebben we wat handige tips voor je. En staat jouw auto er straks weer strak en blinkend bij. Ben je er klaar voor?

Uitruimen van je auto!

Laat je best wel eens wat afval achter in je auto? Pak dan eerst een vuilniszak en neem al het losse afval uit je auto! Dat ruimt al lekker op.

En dan stofzuigen maar..

Vervolgens is het tijd om de stofzuiger erbij te pakken. Het is raadzaam om, indien beschikbaar, een oude stofzuiger hiervoor te gebruiken of een stofzuiger bij een autowasstraat. Grof zand en dergelijke is niet even bevorderlijk voor de goede stofzuiger waarmee je ook je huis schoonmaakt. Voordat je gaat stofzuigen, klop je eerst de matten van de auto goed uit. Hier zit vaak het meeste zand en blad op. Gebruik ook het kleine verlengstukje van je stofzuiger om naast de stoelen mee te pakken. Vergeet niet om je kofferbak mee te nemen!

Maak je ramen en dashboard schoon

Klaar met stofzuigen, dan is het tijd voor het schoonmaken van de binnenzijde van de ramen en je dashboard. Gebruiken voor het schoonmaken van je ramen een glasreiniger met een droge doek of keukenrollen. Voor het dashboard gebruik je een sopje met een natte doek. Om daarna eventueel jouw dashboard te laten glimmen met een cockpitspray. Wil je een frisse geur in je auto? Overweeg dan ook goede luchtverfrisser in je auto te hangen. Dat zorgt helemaal voor een prettige geur!

En dan de buitenzijde!

Zo, de binnenkant van je auto is schoon. Maar dan de buitenkant. Want dat is het visitekaartje van je auto. Maak allereerst de keuze, pak ik een wasstraat of was ik de auto zelf? Maak bij keuze voor een wasstraat bij voorkeur gebruik van een gerenommeerd bedrijf met een goede kwaliteit wasstraat. Wij gaan er hieronder vanuit dat je de auto zelf wast. Lees daarover het volgende handige stappenplan:

  1. Spray de voorzijde van de auto in met een insectenreiniger en laat dit even zijn werk doen
  2. Spuit de auto vervolgens in zijn geheel af met water, bij voorkeur met een hoge druk reiniger (houd laatstgenoemde niet te dicht op de lak, zeker 25 cm afstand om lak niet te beschadigen)
  3. Pak nu een emmer en vul deze met schoon water en een autoshampoo
  4. Gebruik een grote zachte spons en was de auto vervolgens altijd in de lengte
  5. Spoel de auto weer goed af met schoon water
  6. Zeem de auto goed droog, doe dat bij voorkeur met een beetje azijn in het schone zeemwater. Voor een streeploos resultaat!
  7. En klaar ben je!

Uiteraard is de kunst om dit vaker te herhalen, zodat je mos of andere groene aanslag op je auto geen kans geeft. Een maandelijkse schoonmaakbeurt is zeker aan te raden!

Check check! 

Tot slot is het altijd goed om een aantal dingen te checken in deze tijd:

  • Check of je ruitensproeiervloeistof voldoende is gevuld
  • Check of je oliepeil goed is
  • Check of je bandenspanning in orde is en pomp bij waar nodig