4-seizoenenbanden, is dat iets voor mij?

Steeds meer consumenten maken de keuze om 4-seizoenenbanden onder de auto te laten monteren. Juist ook onder hun private lease auto. De cijfers hierover liegen niet. Winterbanden daarentegen worden langzaam iets minder populair, waardoor je kunt concluderen dat de potentiele winterbanden geïnteresseerden steeds meer voor 4-seizoenenbanden (ook wel all-seasonbanden) kiezen. Maar is dat wel een verstandige keuze? Welke zaken moet je rekening mee houden als je de keuze maakt? Wij van Lease’m nemen je graag mee!

Rijd het hele jaar door veilig, maar wel met een compromis
Zomer- en winterbanden zijn gemaakt voor de beste prestaties in genoemde seizoenen. Een 4-seizoenenband is voor alle seizoenen, wat concreet betekent dat je wel wat inlevert. Maar dat is zeker niet op veiligheid! Er worden tegenwoordig immers goede kwaliteit 4-seizoenbanden gemaakt. Zeker de A-merken maken alleen nog maar goede producten, die ook veelvuldig getest worden. Ook is een 4-seizoenenband hetzelfde samengesteld (rubber) als een winterband. Daardoor behoud je in de winter goede grip. Wel is het zo dat er minder lamellen (groefjes) in een all-seasonband zitten ten opzichte van de winterband. Dat maakt dat er wat minder sneeuw etc. wordt afgevoerd in winterse omstandigheden maar dat in de zomer de stuureigenschappen wel beter zijn.

Geen andere set banden nodig!

Heb je all-seasonbanden, dan is een andere set banden niet meer nodig. Dat scheelt je in halfjaarlijkse wisselkosten, maar denk ook aan opslagkosten bij het autobedrijf of ruimte in je schuur. Het hele jaar door zit je goed!

Goede kwaliteit producten

We hadden het er net al even over. De kwaliteit van 4-seizoenenbanden. Een aantal jaren terug was de kwaliteit van 4-seizoenenbanden nog wel eens matig. Banden kwamen matig uit de test, met zeer kritische oordelen. Maar tegenwoordig worden er, zeker door de A-merken bandenfabrikanten zoals Michelin, Goodyear, Continental en Vredestein, alleen nog maar goede producten gemaakt. Deze worden ook uitvoerig getest in gerenommeerde bandentests van o.a. ADAC / ANWB en Autbild/Autoweek.

Je kunt ermee naar buitenland!

Moet je een keer naar het buitenland met je auto? De meeste 4-seizoenenbanden hebben tegenwoordig ook een zogenaamd sneeuwvloksymbool en M+S codering. Daarmee is deze ‘goedgekeurd’ alszijnde winterband en loop je dus geen risico op een boete. Ga je echt naar de bergen in het winterseizoen? Dan zijn winterbanden uiteraard wel sterk aan te raden!

Kijk naar de kilometers die je maakt

Welke kilometers verwacht je te gaan maken met je auto? Het antwoord op die vraag is wel belangrijk om te kijken of 4-seizoenenbanden iets voor jou zijn. Maak je wat meer kilometers, 20.000 of meer, dan zijn winterbanden mogelijk een verstandigere keuze. Maar bij minder dan 20.000 kilometer per jaar zijn 4-seizoenenbanden absoluut een goede optie. Kijk dus naar je verwachte kilometers en weeg dat mee in je keuze.

Tot zover deze informatie over all-seasonbanden. Wil je meer informatie om tot een goede keuze te komen? Neem dan zeker contact met ons op!