Alles rondom jouw Lease'm auto

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt als je al een Lease’m auto rijdt. Ook vind je hieronder links naar een aantal handige formulieren.

Direct naar een formulier

Schade

Schade aan jouw leaseauto

Vervelend als je schade hebt aan je leaseauto. Wij helpen je graag om dit zo snel mogelijk op te lossen. Belangrijk is dat je de schade zo snel mogelijk meldt aan Lease’m, altijd binnen 24 uur. Dit kan eenvoudig online via 1 van de onderstaande formulieren.

Schade met tegenpartij? Gebruik het aanrijdingsformulier

Bij schade met een tegenpartij gebruik je altijd het Europees Aanrijdingsformulier, of Mobielschademelden.nl (web of app).  Heb je geen schadeformulier bij de hand? Download hier dan de digitale variant van het schadeformulier. Let erop dat je het Aanrijdingsformulier goed invult, lees HIER welke stappen je moet doorlopen. Of gebruik de app MobielSchadeMelden.

Houd rekening met een eigen bijdrage

Bij schade geldt een standaard eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage staat vermeld op je leasecontract. Een eigen bijdrage is niet van toepassing,  als de schadekosten volledig worden betaald door een eventuele tegenpartij. Is het schadebedrag lager van de eigen bedrage, dan verrekenen we de werkelijke schadekosten met jou.

Ik heb mijn schade gemeld, en nu?

Als je de schade hebt gemeld neemt onze schadeadviseur zo snel mogelijk contact met je op om de schade te laten herstellen en alles goed af te wikkelen. De schade wordt hersteld door een Erkend Schadebedrijf.

Ruitschade? Neem contact op met de dealer

Heb je te maken met ruitschade aan je private leaseauto? Deze kun je via de dealer laten herstellen. Neem daarom direct contact met de dealer op voor het ruitschadeherstel.

Heb je vragen over schade, ruitschade of de afhandeling?

Neem dan gerust contact met ons op.

Onderhoud

Onderhoud en reparatie van je leaseauto

Ook jouw Lease’m-auto heeft regelmatig onderhoud, en soms een reparatie nodig. Voor de kosten voor onderhoud en reparatie ben je volledig gedekt. De auto dient dan wel gedurende de contractlooptijd volgens fabrieksvoorschriften voor onderhoud te worden aangeboden. Daarnaast draag je zelf zorg voor de regelmatige controle van essentiële vloeistoffen (zoals bijvoorbeeld de motorolie). De fabrieksvoorschriften voor regelmatige controles die je zelf uit dient te voeren, vind je in de gebruikershandleiding bij de auto.

Wanneer heeft jouw leaseauto onderhoud nodig?

In de volgende gevallen dient de leaseauto voor een onderhoudsbeurt te worden aangeboden:

  • wanneer de kilometerinterval volgens fabrieksvoorschriften na inzet, of na de laatste onderhoudsbeurt, is verstreken;
  • en/of indien de auto een jaar in gebruik is na inzet, of na de laatste onderhoudsbeurt;
  • en altijd wanneer er een melding of waarschuwing op het dashboard verschijnt!

Tips en instructies voor onderhoud

Houd altijd in de gaten wanneer de auto APK gekeurd moet worden. Bij benzine auto’s is dit pas na 4 jaar. De APK vervaldatum kan je hier nog eens checken. Geeft de boordcomputer een storing en brandt er een waarschuwingslampje? Raadpleeg dan het instructieboekje en volg de instructies op!

Controleer verder zelf regelmatig (maandelijks):

  • De olie, koelvloeistof en ruitenvloeistof, en vul indien nodig bij.
  • De bandenspanning en profieldiepte van de banden. De juiste bandenspanning vind je op de sticker die in de auto zit (vaak in de deurpost, achterkant zonneklep of aan de binnenkant van de brandstofklep).
  • Of de verlichting nog werkt.

Waar kan je terecht voor onderhoud?

Heeft jouw auto een onderhoudsbeurt of reparatie nodig, dan kan je een afspraak maken bij één van de bij Lease’m aangesloten dealerbedrijven. Het aangesloten dealerbedrijf dat voor je het meest gunstig te bereiken is, hoeft niet specifiek een merkdealer te zijn van het merk van jouw auto.

Heb je vragen over onderhoud of reparatie?

Neem dan gerust contact met ons op.

Bandenservice

Bandenservice voor de leaseauto

Als de banden tussentijds versleten zijn, mag je zelf een afspraak maken voor vervanging. Een afspraak maken voor het vervangen van zomerbanden mag wanneer het profiel 2 mm of minder is of wanneer de dealer een vervangingsadvies geeft. Banden vervanging kan je gewoon doen bij het dealerbedrijf waar je de auto in onderhoud hebt. Geef bij het maken van de afspraak wel aan dat het een Lease’m auto is.

Winterbanden in het contract?

Heb je winterbanden in het contract, dan krijg je van ons een persoonlijke oproep (per e-mail) om de winterbanden te laten monteren / demonteren.

Doorbelasting van een ‘niet te repareren band’

Lease’m gaat altijd uit van normale bandenslijtage. Het kapot rijden van een band wordt beoordeeld als een ‘niet verhaalbare schade’. Deze ‘schade’ leidt tot een doorbelasting van het restprofiel. Het gedeelte van de band dat niet versleten is (restprofiel) wordt doorbelast. De maximale doorbelasting is nooit meer dan de geldende eigen bijdrage. Goed om te weten is dat voortijdige vervanging van banden niet is gedekt binnen het leasecontract. Heb je hier vragen over? Neem dan gerust contact met ons op via 033-7507777 of info@leasem.nl.

Een rekenvoorbeeld van het restprofiel

Het profiel van de band is 5,0 mm, maar is niet meer veilig te repareren door beschadiging. De band kost nieuw € 160,-. Een nieuwe band heeft 8,0 mm profieldiepte. Een band is ‘versleten’ bij 2 mm. Van nieuw naar oud gerekend slijt een band dus 6,0 mm. Omdat 5 mm restprofiel is gemeten, is het verschil 3 mm t.o.v. een nieuwe band. Dit betekent dus 3 mm gedeeld door 6 mm, is 50% doorbelasting. Gerekend over de nieuwprijs van de band zal 50% (€ 80,-) worden doorbelast.

Pech

Wat te doen bij autopech?

Hopelijk krijg je er niet mee te maken: autopech. Is dit wel het geval? Dan helpt Lease’m je direct, waar je ook staat in Europa en 24/7. Wij zijn telefonisch bereikbaar op nummer 033-7507777.

Heb je vragen over het melden van pech of de afhandeling ervan?

Neem dan gerust contact met ons op.

Verzekering

Aanvragen groene kaart

Wil je met je leaseauto naar het buitenland? Vraag dan een groene kaart aan. Met een groene kaart kan je onderweg aantonen dat de auto verzekerd is. Ga naar onderstaande formulier en vul deze in. Wij zorgen er dan voor dat de actuele groene kaart per e-mail naar je toe komt. Dit gebeurt binnen 5 werkdagen. Ga je met je caravan naar buitenland? Vraag via onderstaande (aparte) button dan ook de groene kaart voor je caravan op.

Aanvragen groene kaart auto Aanvragen groene kaart caravan

Aanvragen schadevrij verklaring leaseauto

Wil je een schadeoverzicht van de leaseauto ontvangen? Vul dan onderstaand formulier in. Nadat wij jouw aanvraag hebben ontvangen, sturen wij je de verklaring binnen 5 werkdagen per e-mail toe (per post is uiteraard ook mogelijk).

Aanvragen schadevrij verklaring
Einde leasecontract

Einde leasecontract, inspectie en overdracht van de auto

Aan alles komt een einde, zo ook aan je leasecontract. Ook dan maken wij het je graag makkelijk. Zo komen wij de staat van de auto op een door jou gewenst adres vastleggen en bieden wij je de mogelijkheid om gebruik te maken van onze transportservice. Goed om te weten is dat de staat van de auto wordt vastgelegd door een onafhankelijk expertisebureau. Wij adviseren je wel om zelf bij de inspectie te zijn om onduidelijkheden te voorkomen. Uiteraard vindt de inspectie volgens de gezondheidsrichtlijnen plaats.

Geef de datum van inlevering auto door

Wij vernemen graag jouw wensen over de datum, tijd en locatie van de inname-inspectie en, indien gewenst, van het transport. Je geeft je wensen eenvoudig aan ons door via onderstaande button. Wij maken vervolgens een planning waarna wij de afspraak bevestigen.

Inlevering auto plannen

Zorg voor een nette auto inclusief toebehoren

Wij verzoeken je vriendelijk de auto schoon, van binnen en buiten, aan te bieden voor inspectie. Belangrijk is ook dat de volgende zaken aanwezig zijn bij de inspectie en bij het inleveren van de auto:

  • Kentekenpapieren
  • (Reserve)sleutel
  • Instructieboekje
  • Onderhoudsboekje
  • Indien winterbanden gemonteerd, zomerbanden in laadruimte
  • Eventuele meegeleaste opties/ accessoires die bij de auto horen

Hoe wordt de staat van de auto beoordeeld?

Een auto is een gebruiksvoorwerp. Dit houdt in dat een auto tijdens normaal gebruik waarschijnlijk kleine beschadigingen zal oplopen. Dat zijn gebruikssporen en daar kijken wij dus niet van op. Grotere beschadigingen vallen bij inname wel op omdat ze de waarde van de auto kunnen beïnvloeden. Voor deze schade(n) wordt een eigen bijdrage in rekening gebracht.

Lease’m heeft de auto goed voor je verzekerd tegen hoge schadekosten. Als schade niet binnen 48 uur na het ontstaan gemeld wordt bij Lease’m, kunnen de schadekosten meestal niet worden verhaald bij de verzekeraar. Wij kunnen dan genoodzaakt zijn de schade aan je door te belasten. Via onderstaande link  lees je wat het verschil is tussen normale gebruiksschade en schade waarvoor wij wel een eigen bijdrage berekenen.

Innameprotocol downloaden

Opzeggingsvergoeding bij opzegging na het eerste jaar

Je hebt altijd de mogelijkheid om het leasecontract na het eerste jaar op te zeggen. In dat geval is een opzeggingsvergoeding van toepassing die op basis van een vaste methode wordt berekend.

De opzeggingsvergoeding wordt op 2 manieren berekend:

  1. De maximale opzeggingsvergoeding ligt nooit hoger dan het verschil tussen de termijnbedragen die je al hebt betaald en nog moet betalen tot het moment van opzegging, verminderd met het totale (hogere) bedrag dat je had moeten betalen als je direct de leaseovereenkomst voor de kortere duur was aangegaan. (Zie onderstaand voorbeeldberekening 1.)
  2. Het vaste rekenpercentage voor de opzeggingsvergoeding bedraagt 30% van de totale termijnbedragen die je zonder de opzegging nog zou moeten betalen. (Zie onderstaand voorbeeldberekening 2.)

Het laagste bedrag van berekening 1 en 2 wordt gerekend als opzeggingsvergoeding.

Rekenvoorbeeld:

Situatie
Het termijnbedrag is € 200,- per maand. De overeengekomen leaseperiode is 36 maanden. Je zegt jouw leasecontract op in de 23e maand en heeft een maand opzegtermijn.

Berekening 1
Je hebt in werkelijkheid totaal € 4.800,- betaald (24 maanden). Stel je had direct een contract afgesloten voor een periode van 24 maanden tegen een termijnbedrag van € 250,- per maand, dan had je in dat geval 24 maanden x € 250,- = € 6.000,- aan leasetermijnen betaald.

Het verschil tussen het daadwerkelijk bedrag (€ 4.800,-) en het bedrag dat je had betaald als je direct een contract voor een kortere periode had afgesloten (€ 6.000,-) is € 1.200,-. Jouw maximale opzeggingsvergoeding is in dit voorbeeld nooit hoger dan € 1.200,-.

Berekening 2
Zonder de opzegging zou je aan termijnbedragen: 36 maanden (totale contract) – 24 maanden (reeds betaalde maanden) = nog 12 maanden moeten betalen. 12 maanden x € 200,- = € 2.400,-. De daadwerkelijke opzeggingsvergoeding bedraagt 30% van € 2.400,- = € 720,-. In dit geval betaal je een opzeggingsvergoeding van € 720,-.

Auto geïnspecteerd?

Is uw auto geinspecteerd? Dan kunt u online het eindinspectie rapport inzien aan de hand van het kenteken. Klik hier.

Heb je een vraag?

Bel een leasespecialist (werkdagen 08.00-17.30 uur) of e-mail naar info@leasem.nl