De voor- en nadelen van private leasen voor gezinnen

Bij Lease’m begrijpen we dat het kiezen voor private lease een belangrijke beslissing is, vooral voor gezinnen. Daarom willen we je helpen door de voordelen en nadelen voor gezinnen die overwegen om een auto te leasen, op een rij te zetten.

Voordelen van private lease voor gezinnen

Gegarandeerd ruimte en comfort voor het hele gezin.

Met private lease kun je een auto kiezen die past bij de behoeften van jouw gezin. Of je nu extra ruimte nodig hebt voor kinderzitjes, sportuitrusting of vakantiebagage, je kunt een model selecteren dat aan al je eisen voldoet.

De stap naar een milieuvriendelijke keuze is eenvoudiger.

Gezinnen die overwegen om elektrisch of hybride te rijden, vinden in private lease een toegankelijke manier om deze overstap te maken. Zonder de zorgen over de hogere aanschafprijs van dergelijke voertuigen, kun je bijdragen aan een groenere toekomst voor je kinderen.

Geen zorgen over onvoorziene kosten.

Alle kosten zoals allrisk verzekering, wegenbelasting, onderhoud en pechhulp zijn gedekt. Dit is vooral handig voor gezinnen die een duidelijk maandelijks budget willen hanteren zonder verrassingen.

Flexibiliteit in reisopties.

Of je nu een auto nodig hebt die geschikt is voor autovakanties of wintersport, met private lease kun je een model kiezen dat past bij jouw vakantieplannen, inclusief de optie voor winterbanden of een trekhaak.

Je rijdt in een gloednieuwe auto.

Rijden in een auto die vers van de band is gerold en voldoet aan de laatste standaards qua techniek, comfort en veiligheid. Dat is de laatste in de rij, maar zeker ook een hele belangrijke. Je weet dat je goed zit in een moderne auto, om veilig van A naar B te gaan. Iedere dag weer!

Nadelen van private lease voor gezinnen

Vast aantal kilometers.

Bij het aangaan van een leasecontract moet je goed inschatten hoeveel kilometers je jaarlijks verwacht te rijden. Met een gezin kan dit variëren door bijvoorbeeld schoolactiviteiten of familiebezoekjes, wat kan resulteren in extra kosten bij overschrijding van het kilometeraantal. Onze tip: houd altijd een iets ruimer kilometragepakket aan dan je vooraf inschat.

Lange termijn verplichting.

Een leasecontract is een financiële verplichting op lange termijn. Voor gezinnen betekent dit dat je zeker moet zijn van je financiële stabiliteit gedurende de looptijd van het contract, vooral omdat het contract ook bij het BKR geregistreerd wordt.

Minder flexibiliteit bij verandering in gezinssituatie.

Gezinnen groeien of veranderen soms onverwacht. Het kan zijn dat de auto die je leaset op een bepaald moment niet meer voldoet aan de behoeften van je gezin. Tussentijds aanpassen of opzeggen van het leasecontract kan kostbaar zijn. Probeer dus niet naar de korte termijn te kijken, maar ook naar de iets langere termijn.

De auto is niet jouw eigendom.

Dit betekent dat je minder vrijheid hebt om de auto aan te passen aan persoonlijke voorkeuren of behoeften. Voor gezinnen die waarde hechten aan personalisatie, kan dit als een nadeel worden gezien.

Het kiezen voor private lease als gezin brengt unieke overwegingen met zich mee. Het is belangrijk om goed na te denken over wat je gezin nodig heeft en hoe een leaseauto kan bijdragen aan jullie levensstijl. Lease’m staat klaar om je te helpen bij het maken van de beste keuze voor jouw gezin. Neem contact op voor meer informatie of bekijk onze actuele aanbiedingen voor gezinsvriendelijke leaseauto’s.

Heb je een vraag?

Bel een leasespecialist (werkdagen 08.00-17.30 uur) of stuur een mail!