Besparen op brandstof met deze tips

Het zal je niet ontgaan zijn: de brandstof is schreeuwend duur. Laten we hopen dat we de piek wel hebben bereikt. Om efficiënt met je brandstofverbruik om te gaan, hebben we een aantal praktische tips om zo lang mogelijk op een volle tank te rijden.

 1. Laat je motor niet draaien als je wat langer stil staat
 2. Houd je banden op spanning. Een band die niet op de juiste spanning is, zorgt voor onnodig veel brandstofverbruik. Vind hier de juiste bandenspanning voor jouw auto.
 3. Laat geen onnodige spullen in je auto liggen. Extra gewicht in de auto = meer brandstofverbruik
 4. Houd je snelheid zoveel mogelijk gelijk, liefst middels cruise control. Afremmen en optrekken kost extra veel brandstof
 5. Gebruik de airco zo weinig mogelijk. Dat is ook een brandstofslurper!
 6. Laat je auto wat meer uitrollen door tijdig te anticiperen. Rem dus niet op het laatste moment, maar schat een situatie goed in en verminder snelheid door je gas al vroeg los te laten.
 7. Laat de rechtervoet wat meer rusten. Hoe minder ‘agressief’ je het gaspedaal gebruikt, hoe beter voor je brandstofverbruik
 8. Maak niet te veel toeren, schakel tijdig over!
 9. Vermijd luchtweerstand. Houd je ramen zoveel mogelijk dicht en laat bijvoorbeeld niet de dakkoffer op je auto zitten
 10. Verminder luchtweerstand door achter grote voertuigen te rijden. Uiteraard wel het gepaste afstand. Je zult merken dat dit je gebruik positief beïnvloed!
 11. Binnen nu en een jaar toe aan een nieuwe auto? Oriënteer nu al op elektrisch! Moet je binnen nu en een jaar een nieuwe auto gaan uitkiezen? Dan is nu al het moment om rond te kijken. De levertijd op nieuwe auto’s is langer dan ooit. Helemaal op elektrisch. En juist de stap naar elektrisch kan nu interessant zijn. Helemaal nu er steeds meer keuze is in EV modellen!

Lees meer over elektrisch rijden of bekijk direct het EV aanbod.